حکومت و ملت در یک نظام سیاسی اقتصادی

ساخت وبلاگ

همانطور که پایداری یک ساختمان(با توجه به ارتفاعِ آن) نیازمند یک فُنداسیون(پی)مهندسی شده می باشد،یک نظامِ اجتماعی هم دارای 2بخشِ کُلی می باشد1.زیر بنا(مردم)2. روبنا(حکومت)
هر چقدر که زیر بنای جامعه یا نظام اجتماعی از اتحاد و انسجام کمتر و یا از قدرتِ تشخیص کمتری برخوردار باشد،بی شک روبنای جامعه نیز از قدرت کمتری بهره مند خواهد شد؛در نتیجه جامعه ای آسیب پذیر و رو به زوال خواهیم داشت که ماحصلِ  جهل و نادانیِ  مردمیست که زیر بنای آن جامعه بودند!جامعه ی سالم به جامعه ای گفته می شود که زیر بنای آن مستحکم تر از روبنای آن باشد!یعنی مردم که پی و ریشه ی یک نظام هستند باید هشیار تر و پویاتر از قبل باشند تا در صورتِ رویت اِشکال در عملکرد قانون و قانونگذار دست به دست هم، و با یک نافرمانیِ مدنیِ صلح آمیز علیه قانونگذار،موجب تغییر آن«قانون» شوند.موضوع مرتبط با  انسجامِ همگانی در وهله ی نُخست آگاهی است و سپس عملکرد آن با کُنش های ذهنی نظیر ،تشخیص و بینشِ فردی. به طور مثال :می توانستیم قبل از اعتراض علیه حجاب اجباری-اعتراض در حمایت از حیوانات-اعتراض برای ورود بانوان به ورزشگاهها، بهترین اعتراضات را داشته باشیم که به عقیده ی اینجانب،مقدمه و پیش درآمدی بود بر دیگر اعتراضات! اعتراض علیه بی سوادی و"سواد اجباری".شاید به زعم بسیاری از عموم ،سواد شعور نیاورد اما بی گُمان،حاملِ آگاهیست و می توانیم در بزنگاههای مختلفِ سیاسی از آن بهره جوییم.انسان ها با #انتخاب_ #های خود زندگی را بر خود و دیگران،تلخ و شیرین می کنند؛اغلبِ تصمیم هایی که در زندگی گرفته می شود بر اساسِ تصمیم های شخصیِ-مان در انتخابِ اشیاء و افراد است و این انتخاب ها بر سه محور اصلی استوار است:
1.انتخابِ سلیقه ای(طبعی)
2. انتخابِ نقلی (تبلیغات)
3. انتخابِ عقلی

هر سه روش می تواند در جایگاهِ خاص اش درست و مطبوع باشد و همینطور بدون در نظر گرفتنِ جایگاه، نادرست و حادثه آفرین.
1️⃣انتخاب سلیقه ای یا طبعی به انتخاب هایی گفته می شود که ظاهرِِ شی یا شخص با درونیاتِ ما سازگاری داشته باشد،مثلِ انتخاب رنگ یا انتخاب یک نقش.
2️⃣ انتخاب نقلی به انتخاب هایی گفته می شود که از طریق تبلیغاتِ دیگران از شی یا  اشخاص،حاصل می شود.نظیر خرید لوازم خانگی یا اتومبیل.
3️⃣انتخاب عقلی به انتخاب هایی گفته می شود که از طریق تجربه و فاهمه و آگاهی که منتهی به یک شناخت نسبی در مورد اشیاء یا اجسام و بطور کُلی چیزها می شوند،حاصل می آید.مانند انتخابِ یک رجُل سیاسی سودمند برای جامعه.
در چنین انتخابی نمی توانیم از روش یکم و دوم  استفاده نمائیم،چون سودِ همگانی در گِروی کارکرد و فعالیتِ شخص است نه در نقوش و رنگ و ظاهرش.
در خاتمه فرازی از سخنان افلاطون را برای روشن تر شدنِ جایگاه و اهمیتِ مردم، در سرنوشت یک جامعه می گذارم.
«حکومت» شبیه افرادِ خود است و به اندازه ی طبایعِ مختلفِ انسانی، #حکومت_ # ها نیز فرق می کند. #دولت_ #ها از طبایع افرادِ تشکیل دهنده ی آن ساخته شده اند. فلان حکومت که آنچنان شده است برای این است که افراد آن، آن چنان هستند.بنابراین تا مدتی که افراد خوب نداریم نباید در انتظارِ حکومت خوب بنشینیم.بدون این شرط هیچ تغییر و تبدیلی،اساسی نخواهد بود!
مجید عباسی گیلانی

فلسفه...
ما را در سایت فلسفه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : abitarein بازدید : 116 تاريخ : دوشنبه 18 آذر 1398 ساعت: 21:46